Amal Bacaan Al Malikul Quddus Bagvs Untuk Kesihatan 0rgan Wanita

Wanita antara golongan yang paling ramai dihinggapi penya kit betkaitan or gan seperti kan ser payu da ra, sa kit buah pinggang dan juga rabun mata.

Namun begitu, kita janganlah patah semangat menghadapi dugaan sa kit yang singgah pada tu buh badan. Ada bermacam caara perubatan moden yang boleh dilakukan untuk merawat penya kit.

Selain itu, boleh juga menggunakan amalan perubatan islam dan zikir tertentu seperti asmaul husnaa untuk melindungi or gan tubuh wanita.

Amalkan Baca Al Malikul Quddus Bagus Untuk Kesihatan Or gan Tubuh Wanita

Asmaul Husna memang banyak fadhilatnya. Amalkan berzikir dengan asmaul husna tertentu dapat memberikan manfaat yang banyak kepada kita, samada untuk kehidupan di dunia dan akhirat.

Baiklah, saya nak share satu amalan zikir menggunakan asmaul husna yang dapat merawat tu buh, terutamanya kepada kaum wanita.

Mengikut pesanan seorang ustazah (dalam facebook), setiap hari selepas solat subuh bacalah “Ya Malikul Quddus” sebanyak (11kali). Ia akan melindungi wanita daripada penyakit yang berkaitan dengan organ wanita..

Mari kita lihat maksud asmaul husna yang disebutkan, iaitu

Al Malikul ~ Al Malik ini bermakna Maha Merajai. Sesiapa yang mengamalkan membaca Ya Malik pada bila-bila masa, maka dia akan mendapat penghormatan dan menerima layanan yang sewajarnya dari orang lain.

Quddus ~ Seterusnya ialah Al Quddus, yang membawa maksud, Maha Suci. Sesunggunhya Allah itu Maha Suci yang tiada cacat cela dan kekurangan.

Jadi, dengan mengetahui maksudnya, anda dapat amalkan zikir tersebut selepas solat Subuh dengan penuh pengharapan agar Allah melindungi kita daripada penyakit merbahaya. Wallahua’lam.

Sumber:Myinfomaya

Jangan Lupa Joint Group Berita Semasa