Pada AwaInya Dia Mahu Buktikan lsIam ltu Jahat, Akhirnya Wanita lni MemeIuk lsIam

Assalamualaikum! Nama saya Miranda. Saya seorang wanita yang kembali kepada Islam setelah menemui hidayah pada tahun 2001. Saya dari Texas, Amer1ka Syarikat. Saya adalah seorang kr1stian sepanjang hidup saya,

Jadi hari ini saya mahu berk0ngsi kisah saya di sini mengenai bagaimana saya menemui hidayah, tujuan utamanya kerana saya mahu memberi inspirasi kepada orang lain, jadi ikuti kisah saya.

Jadi saya dibesarkan di rumah Kat0lik / Kr1stian yang sangat taat. Topik berkenaan IsIam akan dibincangkan apabila ia ada dalam berita dan tidak pernah berita baik.

Apabila saya berumur 14 tahun hampir 15 tahun ketika per1stiwa 11 September, dalam berita ada upacara pengh0rmatan khas untuk peristiwa 11 September yang tentang menara dan semua itu.

Ser4ngan 11 September

Jadi ada seorang wanita MusIim yang men4ngis dan menjelaskan kepada wartawan berita bahawa Islam adalah agama yang damai dan suaminya turut terbunuh dalam periswita 11-09 itu.

Sebahagian daripada diri saya mahu mempercayainya tetapi apabila saya bertanya tentang wanita itu kepada keluarga saya, mereka memberitahu saya bahawa “Dia hanya men1pu, itulah yang dilakukan oleh orang IsIam, mereka j4hat dan mereka berb0hong”

Jadi saya rasa agak kasih4n kepada wanita Muslim berkenaan. Walaupun saya ada sedikit perasaan ingin tahu tetapi saya masih membnci IsIam kerana begitulah saya dididik.

Jadi beberapa bulan kemudian saya mencapai umur 15 dan saya seorang pelajar di sekolah menengah. Kami perlu menulis sebuah esei tentang ag4ma pilihan kami. Saya memilih IsIam untuk menulis untuk membuktikan betapa jah4tnya IsIam

Kami tidak boleh merujuk ayat al-Quran daripada laman sesawang secara r4wak, jadi kami perlu merujuk al-Quran atau Hadith untuk mendapatkan ayat dan b4han kerana kami perlu mempunyai sumber yang tepat kerana dalam esei kami, kami juga perlu menulis dari mana sumber dipetik.

Jadi, saya telah berjaya menyiapkan esei saya dan saya tidak dapat mencari apa-apa perkara j4hat dalam Quran. Terdapat beberapa ayat yang benar-benar menggalakkan pep3rangan, tetapi ayat tersebut merujuk kepada hari-hari di mana orang-orang k4fir meny3rang dahulu dan sebagai umat IsIam mereka terpaksa melindungi diri mereka.

Jadi ia telah membuka fikiran saya kepada Islam tetapi saya masih mengatakan kepada diri sendiri bahawa IsIam adalah j4hat kerana itulah bagaimana saya dibesarkan dan saya tidak akan suka Islam (saya memberitahu diri saya sendiri).

Jadi, beberapa bulan telah berlalu. Pada sekitar bulan Disember saya mengalami satu mimpi yang realistik.

Saya melihat kuda putih dengan apa yang kelihatan seperti seorang Arab di atas kuda tersebut. Dia mempunyai janggut panjang dan dia melihat terus kepada saya. Apa yang saya dengar adalah satu perkataan yang sangat panjang dengan nama Allah. Saya hanya mengetahui perkataan Allah dan mengingati perkataan Allah dalam apa yang saya dengar.

Jadi keesokan harinya saya bangun dan teringat mimpi saya. Saya melayari Y0uTube dan cuba mencari vide0 tentang apa yang saya mungkin dengar.

Saya masukkan kata kunci seperti Allah dan saya jumpa sebuah vide0 Y0uTube. Saya mengklik padanya selepas melakukan banyak pencarian, saya mendengarnya dan akhirnya saya jumpa apa yang saya dengar dalam mimpi saya. Apabila saya mendengarnya saya sangat YAKIN itulah yang saya dengar, dan itu adalah kalimah Shahadah.

Tidak pernah dalam hidup saya, saya mendengar Shahadah melainkan dalam mimpi saya. Saya terkejvt dan sejak hari itu hati dan minda saya telah berubah selama-lamanya.

Alhamdulilah, saya tidak secara rasmi mengvcap shahadah sehingga 16 Jun 2014 tetapi saya boleh mengatakan saya telah menjadi orang yang lebih baik dan saya tidak akan menukarnya untuk dunia. Saya sekarang berusia 20 tahun dan saya rasa diberkati.

Terjemahan kisah dari Muslimallamericanmuslim.com

Sumber:Slviral

Jangan Lupa Joint Group Berita Semasa