SubhanAllah, Wanita lni Menangis Dengar Nama Rasulullah SAW, Dengan Penuh Sebak MeIafazkan 2 kaIimah Syahadah

Subhanallah. Sangat mengharukan. Seorang wanita di negara Barat ini menangis apabila terdengar nama Nabi Muhammad s.a.w. Menerusi video yang dikongsikan oleh Instagram onetruemessagefoundation ini, kelihatan seorang wanita berbual bersama seorang pemuda yang difahami melakukan aktiviti dakwah di jalanan (daawah stall).

Pemuda tersebut bertanyakan beberapa soalan tentang pandangan wanita tersebut terhadap Jesus dan Nabi Muhammad s.a.w. Wanita yang dibesarkan dengan agama Kat0lik ini mengatakan beliau percaya bahawa Jesus atau Nabi Isa a.s adalah seorang nabi utusan Allah SWT.

Mendengar sahaja soalan pemuda tentang Nabi Muhammad s.a.w itu, beliau langsung berasa s3bak mengatakan baginda s.a.w adalah seorang yang sangat beragama. Mengulang beberapa kali, beliau mengatakan Nabi Muhammad SAW sangat diberkati oleh Allah SWT.

Bukan itu sahaja, wanita ini mendedahkan bahawa seorang anak perempuannya telah memeluk Islam dan mengajak wanita ini juga untuk meng4nut pegangan yang sama.

Menurut perbualan wanita ini, sudah pasti beliau telah membuat pembacaan atau kajian mengenai kehidupan Nabi Muhammad s.a.w sebelumnya sehingga begitu terkesan dalam jiwanya sehingga berasa seb4k apabila mendengar nama baginda.

Setelah beberapa ketika berbual dengan pemuda tersebut, akhirnya wanita ini dengan penuh sebak melafazkan 2 kalimah syahadah. Subhanallah. Sangat menyentuh hati dan mengh4rukan. Semoga wanita ini terus menerus diberikan hidayah dan ilmu merasakan kemanisan bertuhankan Allah SWT dan bernabikan Muhammad s.a.w.

Lihat video yang begitu mengharukan di sini:

View this post on Instagram

A post shared by IlmFeed (@ilmfeed)

Sumber:Slviral

Jangan Lupa Joint Group Berita Semasa